418 Treffer — zeige 351 bis 375:

EJn sehr Künstlichs vnd nutzlichs Kochbuch / vormals nye in so leicht / Mannen vnnd Frawen personen / von jnen selbst zu lernen / in Truck verfast vnd außgangen ist / Artlich in acht Buecher getheilt / sampt etlichen fast nutzen bewehrten Haußnotturften oder künsten. Auch wie man Essig macht / vnd Wein gut behelt. Balthasar Staindl von Dillingen. Staindl, Balthasar 1569

Ein künstlichs vnd nutzlichs Kochbuch, vormalens nye inn so leicht, Mannen vnnd Frawen personen,von jhnen selbst zu lehren in Truck verfast und in acht Bücher getheylt, sompt etlichen fast nutzen bewehrten Haussnotturften oder künsten. Auch wie man Essig macht, vnd Wein gut behelt. Staindl, Balthasar 1564

Kellermeisterey. Gründlicher bericht / Wie man alle wein vor allen zufellen bewaren / die bresthafften widerbringen / Kreuterwein / Bier / Essig / vnd alle andere getrenck machen sol / das sie natuerlich / vnd allen menschen vnschedlich zu trincken sind ... . Durch Paulum Schneider / von Eger. Schneider, Paul 1563

Rechenbuechlein des Weinkauffs. Darin außdruecklich begriffen von Mentz an biß gehn Coelln / zu beiden seiten des Reins / der Nahe / vnd der Moselen / was die Rode in allen plegen vnd gemerckte[n] zu Coelln auff ein foder Weins gewint oder verluest / Darbey auch wie man Rechnen soll / der fodermaß nach / in allem plegen vn[d] gemerckten wie thuer die ahme / das feirdel / vnd die maß kom. Jtem Kistenrechnung / den Wein zubereiten / vnnd gebresthafften zu uerhelffen / Auch wie man Zockerdranck / Honnig dranck / Lauter dranck / Kreuterwein / Bier / Essig / vnd alle andere gedrenck machen soll / das sie natuerlich vnd allen Menschen vnschedlich zu drincken sein / vnd letzlich wie man Visieren oder roden soll. 1562

Kellermeisterey. Grüntlicher bericht / Wie man alle wein vor allen zufellen bewaren / die bresthafften widerbringen / Kreuter Wein / Bier / Essig / vnd alle andere getrenck machen soll / das sie natuerlich / vnd allen menschen vnschedlich zu trincken sind. Gezogen auß den fuernembsten Buechern natuerlicher kuensten. Mit solchen stuecken bewert / dergleichen in Truck vor hin nie außgangen. Durch Paulum Schneider / von Eger. Schneider, Paul 1560

Ein Newe vnd Hübsche bewerte Kunst / wie man die Wein erhalten soll / Vnd dem bresthafftigen abgefallnen wein wider helffen. Durch Bruder Martin Grewlich von Tübinge[n] / Kueffer vnd Kellermeyster zu Maulbrunn / Allen Kueffern vnd Kellermeystern fast nützlich zu gebrauchen vnd zu wissen / [et]c. Hie bey ist auch gesetzt ein schoene vnd bewerte kunst / wie man guten Esszig machen soll / auß Wein vnd Byer / [et]c. Greulich, Martin 1560

[Kellermeisterei]. KEllermaysterey. Gründtlicher bericht / wie man alle wein Teütscher vnnd Welscher landen / vor allen zufaellen bewaren / die bresthafften widerbringen / Met / Bier / essig / kreüterwein / vnnd alle andere getranck machen soll / Das die natürlich / vnd allen menschen vnschedlich zutrincken seind / Gezogen auß den fürnemesten buechern natürlichen künsten. Jetzt auff ain neüws wider getruckt / gemert / vnd bessert auff das aller fleyssigest. 1559

[Kellermeisterei]. 1558

Ain Künstlichs vnnd nutzlichs Kochbuch / vormalens nie so leicht / Mannen vnd Frawen personen / von jnen selbst zulernen in Truck verfaßt vnd außgangen ist / Artlich in acht Bucher gethailt / sampt etlichen fast nutzen bewaerten Haußnotturftten oder künsten. Auch wie man Essig macht / vnnd Wein gut behelt. Balthaser Staindel von Dillingen. Staindl, Balthasar 1556

Schatz. Ein kostlicher theürer Schatz Euonymi Philiatri [d.i. Conrad Gesner] / darinn behalten sind vil heymlicher gutter stuck der artzny / fürnem[m]lich aber die art vnd eygenschafft der gebran[n]tnen wasseren vnd oelen / wie man die selbigen bereiten soelle: deßgleychen yeder wasseren vnd oelen art vnd eigenschafft / nutz vnd brauch. Jtem wie man mancherley weyn bereiten soelle / auch den abgestandnen durch hilff der gebranntnen wasseren / gewürtzen vnnd anderley materi / widerumb helffen moege. Alles mit schoenen lieblichen figürlinen angezeigt vnnd für die augen gestellt / gantz lustig / nutzlich vnd gut allen Alchymisten / haußhalten: insonders den Balbiereren / Apoteckeren / vnd allen liebhaberen der Artzny. Erstlich in Latin beschriben durch Euonymum Philiatrum / vn[d] neüwlich verteütscht durch Joannem Rudolphum Landenberger zu Zürych: vormals in Teütscher spraach nie gesähen. Gesner, Conrad; Landenberger, Johann Rudolph 1555

Ein Newe vnd hübsche bewerte kunst / wie man die Wein erhalten soll / Vn[d] dem bresthafftigen abgefallnen Wein wider helffen . Durch Martin Greülich vo[n] Tübingen / Kueffer vn[d] Keller meyster zu Maulbrunn / Allen Kueffern vnd Kellermeystern fast nützlich zu gebrauchen / vnd zu wissen / [et]c. Hie bey ist auch gesetzt ein schoene vnd bewerte kunst / wie man guten Essig machen soll / auß Wein vnnd Byer / [et]c. Greulich, Martin 1555

[Kellermeisterei]. Kellermaysterey. Grüntlicher bericht, wie man alle wein ... machen sol. 1554

Ein Künstlichs und nützlichs Kochbuch, vormalens nie so leicht Mannen u. Frawen personen / von jnen selbst zulernen ... Balthaser Staindl von Dillingen. Staindl, Balthasar 1552

Ein Kuenstliches / vnnd nutzliches Kochbuch / vormalens nie so leicht / Mannen vnd Frawen personen / von jnen selbst zu lernen in druck verfaßt vnd außgangen ist / Artlich in acht Buecher getheilt / sampt etlichen fast nutzen bewerten Haußnotturfften oder Kuensten. Auch wie man Essig machet / vnnd Wein gut behelt. Balthaser Steindl / von Dillingen. Staindl, Balthasar 1549

Eyn Newe vnd hübsche bewerte Kunst / wie man die Wein erhalten soll / vnnd den bresthafftigen abgefallen Wein wider helffen / durch Bruder Martin greulich von Tübingen / der ein Küffermeister gewesen zu Maulpronnen offt geprobiert. [Hrsg.] Durch Sebastianum precht / Canonick sanct Gwiden Stifft derselbigen zeit ein Bursirer vnd professz doselbst gewesen / der solchs offt von jme gesehen / vnd in truck lassen kom[m]en. Greulich, Martin 1549

Ain Künstlichs vnd nutzlichs Kochbuch / vormalens nie so leicht / Mannen vnd Frawen personen / von jnen selbst zulernen / in Truck verfaßt ... . Balthasser Staindl von Dillingen. Staindl, Balthasar 1548

[Kellermeisterei]. KEllermaisterey. Gründtlicher bericht / wie man alle wein Teütscher vnd Welscher landen / vor allen zufaellen bewaren / die bresthafften widerbringen / Met / Bier / essig / kreüterwein / vnd alle andere getranck machen soll / Das die natürlich / vnd allen menschen vnschedlich zutrincken seind / Gezogen auß den fürnemesten buechern natürlicher künsten. Jetzt auff ain neüws wider getruckt / gemert / vnd bessert auff das aller fleyssigest. 1548

Ain Künstlichs vnd nutzlichs Kochbuch / vormalens nie so leicht / Mannen vnd Frawen personen / von jnen selbst zulernen in Truck verfaßt vn[d] außgangen ist / Artlich in acht Bucher gethaylt / sampt etlichen fast nutzen bewaerten Haußnotturften oder künsten. Auch wie man Essig macht / vnnd Wein gut behelt. Balthassar Staindl von Dillingen.. Staindl, Balthasar 1547

Eyn Newe vnd hübsche bewerte Kunst / wie man die Wein erhalten soll / vnnd den bresthafftigen abgefallen Wein wider helffen / durch Bruder Martin greulich von Tübingen / der ein Küffermeister gewesen zu Maulpronnen offt geprobiert. [Hrsg.] Durch Sebastianum precht / Canonick sanct Gwiden Stifft derselbigen zeit ein Bursirer vnd professz doselbst gewesen / der solchs offt von jme gesehen / vnd in truck lassen kom[m]en. Greulich, Martin; Precht, Sebastian 1545

[Ein künstlich]s vnd nutz[lichs Kochbuch / vor]mahlens nie so leicht / [Mannen vnd] Frawen personen / von jnen selbst zulernen / inn Truck verfast / vnd außgangen ist / Artlich inn acht Buecher getheylt / Sampt etlichen fast nutzen bewaerten Hawßnotturften oder künsten. Auch wie man Essig macht vn[d] Wein gut behelt. Balthassar Staindl von Dillingen. Staindl, Balthasar 1545

Ein künstlichs vnd nutzlichs Kochbuch / vormahlens nie so leycht / Mannen vnd Frawen personen / von jnen selbst zulernen / in Truck verfaßt / vnd außgangen ist / Artlich inn acht Buecher gethaylt / Sampt etlichen fast nutzen bewaehrten Hawßnotturften oder künsten. Auch wie man Essig macht vn[d] Wein gut behelt. Balthasar Staindl von Dillingen.. Staindl, Balthasar 1544

[Kellermeisterei]. Kellermaisterey. Gründtlicher bericht, wie man alle wein Teütscher vnd Welscher landen, vor allen zufällenn bewaren, die bresthafften widerbringen, Medt, Bier, essig, Kreüterwein machen soll. Gezogen auß den fürnemesten büchern natürlicher künsten. Jetzt auff ein neüwes wider getruckt, gemert ... . 1542

[Kellermeisterei]. KEllermaisterey. Gründtlicher bericht / wie man alle wein Teütscher vnd Welscher landen / vor allen zufaellenn bewaren / die bresthafften widerbringen / Medt / Bier / essig / kreüterwein vnd all andre getranck machen soll / Das die natürlich / vnd allen menschen vnschaedlich zu trincken sind / Gezogen auß den fürnemestenn buechern natürlicher künsten. Jetzt auff ein neüws wider getruckt / gemert / vnd bessert auff das aller fleissigst. 1542

[De vinis, deutsch]. Ain loblicher vn[d] nützlicher Tractat Von Beraitung vnd brauchung der wein / Wie er gesamelt / vnd erkennt / daß er nit brüchig oder zerstoerlich / vnd so er yetz gebrochen / widerumb zu krafft gebracht werd: Wie vnd wenn er abgelassen / vnd verwanndelt werden mag / im geschmack / vnd in gestallt der farb. Auch wie der gesoten wein / vn[d] ander tranck / mit Specereyen / Gewürtz vnd kreüter gemacht werden soll / zu aertzney vnd gesundthait der mennschen. ... Gemacht durch Arnoldu[m] de noua villa. ... [Übersetzer: Wilhalm von Hirnkofen genan[n]t Renchart]. [Wilhelm von Hirnkofen]. Arnoldus / de Villa Nova / 1235-1312 1540

[Kellermeisterei]. Kellermaisterey. Grüntlicher bericht / wie man alle wein / Teütscher vnnd Welscher landen / vor allen zufaellen bewaren / die bresthafften widerbringe[n] / Medt / Bier / essig / kreüterwein vnd alle andre getranck machen soll. ... Jetzt auff ein news wider getruckt / gemert / vn[d] bessert auff das aller fleissigst. 1539

Ergebnisse eingrenzen:

Erscheinungsjahr


Schlagwörter 1 ausgewählt

  • Lade Schlagwörter...

Publikationstypen

  • Lade Publikationstypen...

Medientypen

  • Lade Medientypen...