40784 Treffer
—
zeige 201 bis 300:
|
|
|
|
|
|
Kellermeisterey. Gründlicher bericht / Wie man alle wein vor allen zufellen bewaren / die bresthafften widerbringen / Kreuterwein / Bier / Essig / vnd alle andere getrenck machen sol / das sie natuerlich / vnd allen menschen vnschedlich zu trincken sind ... . Durch Paulum Schneider / von Eger.
|
Schneider, Paul |
1563 |
|
|
D. Alexii Pedemontani [d.i. Girolamo Ruscelli] De Secretis Libri Septem, A Ioan. Iacobo Ueckero ... , ex Italico sermone in Latinum conuersi, et multis bonis Secretis aucti. Acceßit hac editione eiusdem weckeri opera, octauus de artificiosis uinis liber.
|
Wecker, Johann Jacob; Ruscelli, Girolamo |
1563 |
|
|
Nova Et Mira Artificia Comparandorvm Frvctvvm, Olervm, Radicum, vuarvm, & aliorum hortensium, quae corpus blandè & absque noxa purgent. Ad Haec, Methodvs Perpvlchra compone[n]dorum vinorum, quae diuersis morbis clementer succurrant: cum prisco & recenti catalogo quorundam. Avtore Antonio Mizaldo [Antoine Mizauld].
|
Mizauld, Antoine |
1564 |
|
|
Ein künstlichs vnd nutzlichs Kochbuch, vormalens nye inn so leicht, Mannen vnnd Frawen personen,von jhnen selbst zu lehren in Truck verfast und in acht Bücher getheylt, sompt etlichen fast nutzen bewehrten Haussnotturften oder künsten. Auch wie man Essig macht, vnd Wein gut behelt.
|
Staindl, Balthasar |
1564 |
|
|
Antonii Schneebergeri ... Gemma amethystus, sive carbunculus Aethyops.
|
Schneeberger, Anton |
1565 |
|
|
De Vini natura, artificio, Et Vsv [usu], Deqve [deque] Re Omni potabili. Huic addita qu[a]edam opuscula ejusdem Authoris, ... . Opus certis capitibus distinctum, & nunc primum in lucem editum ... .
|
Gratarolus, Guilelmus |
1565 |
|
|
Ordnung WElcher masssen es hinfüro mit abrechnung der Vmbgelten / auch mit einlegung vnnd beschreibung der Wein im Fürstenthumb Wuertemberg vnnd desselben zugethonen Closterflecken vnd Wirtschafften gehalten werden solle.
|
Christoph, Herzog Württemberg, ... |
1565 |
|
|
ORdnung der Weiñzierl / Hawer vnd ander Weingartleut / jetzt auffs new gedruckht.
|
|
1565 |
|
|
Weinordnung der Stadt Leipzig.
|
|
1565 |
|
|
Nova Et Mira Artificia Comparandorvm Frvctvvm, Olervm, Radicum, vuarum, & aliorum hortensium, quae corpus blandè & absque noxa purgent. Ad Haec, Methodvs Perpvlchra compone[n]dorum vinorum, quae diuersis morbis clementer succurrant: cum prisco & recenti catalogo quorundam. Avtore Antonio Mizaldo [Antoine Mizauld].
|
Mizauld, Antoine |
1565 |
|
|
[Koch- und Kellermeisterei]. Von allen Speisen vnd Getraencken / vil guter heymlicher kuenste / Auch wie man Latwergen / Salsen / Confect / Conseruen / vn[d] Einbeytzung machen soll / von mancherley Früchten / Blumen / Kreutern vn[d] Wurtzelen / Einem jeden im Hauß sehr notwendig vn[d] nützlich zugebrauchen. Jetzund von newem wider ersehen / vnd mit luestigen Figuren durchauß geziret.
|
|
1566 |
|
|
[Koch- und Kellermeisterei]. Koch vnd Kellermeisterey / von allen Speisen vnd Getrencken / viel guter heimlicher Kuenste / auch wie man Latwergen / Salsen / Confect / Conseruen / vnd Einbeytzungen machen / von mancherley Fruechten / Blumen / Kreutern vnd Wurtzelen. Einem jeden im Hauß gar notwendig vnd nuetzlich zugebrauchen.
|
|
1566 |
|
|
[Koch- und Kellermeisterei]. Koch vn[d] Kellermeysterey / von allen Speisen vnd Getraencken / vil guter heymlicher künste / Auch wie man Lattwergen / Salsen / Confect / Conseruen / vnd Einbeytzung machen soll / von mancherley Früchten / Blumen / Kreutern vnd Wurtzelen / einem yeden Hauß sehr notwendig vnd nützlich zu gebrauchen.
|
|
1567 |
|
|
D. Alexii Pedemontani [d.i. Girolamo Ruscelli] De Secretis Libri Septem. A Ioan. Iacobo Veckero ... ex Italico sermone in Latinum conuersi, et multis bonis Secretis aucti diligentiusq[ue] castigati. Accessit eiusdem Vueckeri opera, octauus de artificiosis uinis liber.
|
Wecker, Johann Jacob; Ruscelli, Girolamo |
1568 |
|
|
Ein nutzliches Buechlein von mancherley künstlichen wasseren / oelen / vnnd weinen / jetzt neuwlich in Teutsch gebracht / durch Doctor Hans Jacob Wecker / ... .
|
Wecker, Johann Jacob |
1569 |
|
|
EJn sehr Künstlichs vnd nutzlichs Kochbuch / vormals nye in so leicht / Mannen vnnd Frawen personen / von jnen selbst zu lernen / in Truck verfast vnd außgangen ist / Artlich in acht Buecher getheilt / sampt etlichen fast nutzen bewehrten Haußnotturften oder künsten. Auch wie man Essig macht / vnd Wein gut behelt. Balthasar Staindl von Dillingen.
|
Staindl, Balthasar |
1569 |
|
|
Le vinti giornate dell' agricoltvra et de' piaceri della villa. ...
|
Gallo, Agostino |
1569 |
|
|
BEeder Stett Krembs vnd Stain / Auch dern andern vmbligenden Herrschafften / Stett / Maerckt / Doerffer vnd Aigen / Weingart Ordnung. 1548.
|
|
1570 |
|
|
Weinrechnung auff Heilprunner Eich vnd Müntz / mit auffsteigenden halben Orten / vnd absteigenden Aimern vnd Massen / vnd zu End / was man von außgeschencktem Wein / über das Vngelt löse / alles gantz fleissig außgerait.
|
Stötter, Martin |
1570 |
|
|
Rei Rvsticae Libri Qvatvor, Vniversam Rvsticam Disciplinam Complectentes, vnâ cum appendice oraculorum rusticorum, Coronidis vice adiecta. ...
|
Heresbach, Conrad |
1570 |
|
|
Ein nutzliches Buechlein von mancherley künstlichen wasseren / oelen / vnd weinen / jetzt neuwlich in Teutsch gebracht / durch Doctor Hans Jacob Wecker / ... .
|
Wecker, Johann Jacob |
1570 |
|
|
De vinaceorvm facultate, ac usu.
|
Altomare, Donato Antonio d' |
1570 |
|
|
[Koch- und Kellermeisterei]. Koch- und Kellermeisterey von allen Speisen ... .
|
|
1570 |
|
|
Hieronymi Conforti ... Libellvs de vino mordaci.
|
Confortus, Hieronymus |
1570 |
|
|
[Koch- und Kellermeisterei]. Koch vn[d] Kellermeisterey / von allen Speisen vnd Getrencken / viel guter heimlicher Kuenste / auch wie man Latwergen / Salsen / Confect / Conseruen / vnd Einbeytzungen machen / von mancherley Fruechten / Blumen / Kreutern vnd Wurtzelen. Einem jeden im Hauß gar notwendig vnd nuetzlich zugebrauchen.
|
|
1571 |
|
|
[Koch- und Kellermeisterei]. Koch vn[d] Kellermeisterey / von allen Speisen vnd Getrencken / viel guter heimlicher Kuenste / auch wie man Latwergen / Salsen / Confect / Conseruen / vnd Einbeytzungen machen / von mancherley Fruechten / Blumen / Kreutern vnd Wurtzelen. Einem jeden im Hauß gar notwendig vnd nuetzlich zugebrauchen.
|
|
1571 |
|
|
Kunstbuch: Deß Hocherfarnen / vnnd Weytberhuempten Herrn Gabrielis Fallopij ... von mancherley nutzlichen / bißher verborgnen / vnd lustigen Kuensten: ... jetzt aber beyde in Teütsche sprach verfertiget / durch: Hieremiam Martium [Jeremias Martius].
|
Falloppio, Gabriele; Martius, Jeremias |
1571 |
|
|
Ein nutzliches Buechlin von mancherley künstlichen wassern / oelen / vnd Weinen / jetzt neuwlich in Teutsch gebracht / durch Doctor Hanns Jacob Wecker / ... .
|
Wecker, Johann Jacob |
1571 |
|
|
Urbansverehrung im Weinbaugebiet des alten Dekanates Zülpich.
|
Schubert, Rosa |
1571 |
|
|
Rei Rvsticae Libri Qvatvor, Vniversam Rvsticam Disciplinam Complectentes, vnâ cum appendice oraculorum rusticorum, Coronidis vice adiecta. ...
|
Heresbach, Conrad |
1571 |
|
|
Opvs non minvs lvcvlentvm, qvam ivcvndvm lectv, vini naturam, energiam, temperationemque, atque omnis rei potabilis usum clarè depingens, certis paßim capitibus destinctum, & nunc primum in lucem editum.
|
Gratarolus, Guilelmus |
1571 |
|
|
De re rustica.
|
Heresbach, Conrad |
1572 |
|
|
Ein newe vn[d] hüpsche bewerte Kunst / Wie man die Wein erhalte[n] soll / Vnd dem bresthafftigen abgefallnen wein wider helffen. Durch Martin Grewlich vo[n] Tübingen ... .
|
Greulich, Martin |
1572 |
|
|
Wein und Weinenthaltung. Im AT.
|
Rendtorff, Rolf |
1573 |
|
|
Wein und Weinenthaltung. Religionsgeschichtlich.
|
Schimmel, Annemarie |
1573 |
|
|
Reformierte Deütsche Apoteck Darinnen Eigentliche Contrafactur der Fürnembsten vnd Gebreüchlichsten Kreütter / sampt jhrer Vnderscheidung / Art / Natur / Krafft / Vermoegen vnnd Würckung. Auch was von den selbigen von Apoteckischen stucken / vnnd dergleichen vilfaltigen Vermischungen / der Speis vnd Artznei dienstlich / bereidt werden moegen / als Syrup / Lattwergen / Confect / Einbeitzung oder Einlegung vnd Conseruen. Safft auß gebrandte Wasser / gekreüttert Wein / ... so dem Menschen nit allein in mancherlei Kranckheit / sonder auch den selben in Leiblicher Gesundtheit zu fristen vnd erhalten / vast nutzlich vnd vber die maß gebreuchlich vnnd hoch von noeten. ... Alles Durch ... M. Gualtherum H[ermann] Ryff.
|
Ryff, Walther Hermann |
1573 |
|
|
Ein nutzliches Buechlein von mancherleyen künstlichen wassern / oelen / vnd weinen / jetzt neuwlich inn Teutsch gebracht / durch Doctor Hans Jacob Wecker / ... .
|
Wecker, Johann Jacob |
1573 |
|
|
Kunstbuch: Deß Hocherfarnen / vnnd Weytberhuempten Herrn Gabrielis Fallopij ... von mancherley nutzlichen / bißher verborgnen / vnd lustigen Künsten: ... Jetzt aber beyde in Teutsche sprach verfertiget durch Hieremiam Martium [ Jeremias Martius].
|
Falloppio, Gabriele; Martius, Jeremias |
1573 |
|
|
Commentatio vinum an mixtum an meracum obnoxiis iuncturarum doloribus magis conveniat.
|
Arlunus, J. Pet. |
1573 |
|
|
Rei Rvsticae Libri Qvatvor, Vniversam Rvsticam Disciplinam Complectentes, vnâ cum appendice oraculorum rusticorum, Coronidis vice adiecta. ...
|
Heresbach, Conrad |
1573 |
|
|
[Koch- und Kellermeisterei]. Koch vnd Kellermeisterey. Von allen Speisen vnd Getraencken / viel guter heimlicher kuenst / Auch wie man Latwergen / Salsen / Confect / Conseruen / vnnd Einbeytzung machen sol / Von mancherley Fruechten / Blumen / Kraeutern / vnd Wurtzelen / Einem jeden im Hauß sehr notwendig vn[d] nuetzlich zugebrauchen. Jetzund von neuwem wider ersehen / vnd mit lustigen Figuren durchauß geziret.
|
|
1574 |
|
|
Historia vitis vinique et stirpium nonnullarum aliarum.
|
Dodonaeus, Rembertus |
1574 |
|
|
Artztbuechlin. Neuwe vnnd wunderbare weiß begreiffe[n]d / wie man allerhand fruecht / gaerten kreuter / wurtzel / beer vnd trauben artznen soll / daß man dieselb zum purgiren moege brauchen. Auch ein schoene weiß vnd kunst mancherley wein zu machen / sampt einer erzehlung etlicher geartzneten wein / so fuer aller hand kranckheiten nuetzlich sein. Durch ... Antonium Mizaldum [Antoine Mizauld] ... in Lateinischer sprach beschrieben. Jetzt aber aller erst allen haußhaeltern vnnd liebhabern der artzney zu nutz verteutscht / durch Georgen Henisch von Bartfeld.
|
Mizauld, Antoine; Henisch, Georg |
1574 |
|
|
Artztgarten. Von Kreutern so in den Gaerten gemeinlich wachsen / vnnd wie man durch dieselbigen allerhand kranckheiten vnd gebrächen leichtlich heilen sol. Durch ... Anthonium Mizaldum [Antoine Mizauld] ... Erstlich in Lateinischer sprach außgangen. Jetzund aber neuwlich verteutschet durch Georgen Henisch von Bartfeld. ...
|
Mizauld, Antoine; Henisch, Georg |
1575 |
|
|
EJn sehr Künstlichs vnnd nutzlichs Kochbuch / vormals nye in so leicht / Mannen vnnd Frawen personen / von jhnen selbst zu lernen / in Truck verfast vnd außgangen ist / Artlich in acht Buecher getheilt / sampt etlichen fast nutzen bewehrten Haußnotturften oder künsten. Auch wie man Essig macht / vnd Wein gut behelt. Balthasar Staindl von Dilingen.
|
Staindl, Balthasar |
1575 |
|
|
Artificiosa methodus comparandorvm hortensium fructuum, olerum, radicum, vuarum, vinorum, carnium & iusculorum, quae corpus clementer purgent, & variis morbis, absque vlla noxa & nausea, blandè succurrant.
|
Mizauld, Antoine |
1575 |
|
|
Weinordnung / der Stadt Neysse. Anno 1576, den ersten Octob.
|
|
1576 |
|
|
Ein nutzliches Buechlein von mancherleyen künstlichen wassern / oelen / vnnd weinen / jetzt neuwlich inn Teutsch gebracht / durch Doctor Hanß Jacob Wecker / ... .
|
Wecker, Johann Jacob |
1576 |
|
|
Historia Hortensivm Qvatvor Opvscvlis Methodicis Contexta, Qvorvm ... . Quartum, Iucunda et benefica medicandorum Hortensium olerum, radicum, fructuum, vuarum, vinorum et carnium artificia explicat. ... . Avctore Antonio Mizaldo [Antoine Mizauld].
|
Mizauld, Antoine |
1576 |
|
|
Herliche Medicische Tractat / vor nie in truck kommen. Von Cur des Podagrams / des Hocherfarnen alten Medici / Arnaldi de Villa Nova. Jtem Vom Holz des Lebens. Vom Goldoel. Antimonij oel vnd Wein. Von den Tugenden der Perlen / Corallen vnd Spiritus vini. Von der Pestilenz: vnd andern nuezlichen materien / welche die vorred andeitet. Nunmals erst durch den Ehrnvesten vnd hochgelehrten Herrn / Heinricum Wolffium / Doctor / vnd Physicum zu Noernberg / maenniglichem zu gutem in truck verfaertiget.
|
Arnoldus / de Villa Nova / 1235-1312; Wolff, Heinrich |
1576 |
|
|
Artificiosa Methodvs Comparandorvm Hortensivm Frvctvvm, Olervm, Radicvm Vvarvm, Vinorvm, Carnivm Et iusculorum, quae corpus clementer purgent, & varijs morbis, absque vulla noxa & nausea, blandè succurrant. Autore: Antonio Mizaldo [Antoine Mizauld].
|
Mizauld, Antoine |
1576 |
|
|
Historia Hortensivm Qvatvor Opvscvlis Methodicis Contexta, Qvorvm ... . Quartum, Iucunda et benefica medicandorum Hortensium olerum, radicum, fructuum, vuarum, vinorum et carnium artificia explicat. ... . Avctore Antonio Mizaldo [Antoine Mizauld].
|
Mizauld, Antoine |
1577 |
|
|
Bacchanalia nephalia Antonii Chyonorini. Ab Anselmo Stoeckelio, eqvite avrato ordinis constantiani, ... . In lucem edita, & scholijs illustrata.
|
Chyonorinus, Antonius; Stoeckel, Anselm |
1577 |
|
|
Eine Geschichte von Weintrauben, welche zu Ochsenfurth achtzehn Träublein aus einem Auge sich erzeuget.
|
|
1577 |
|
|
Artificiosa Methodvs Comparandorvm Hortensivm Frvctvvm, Olervm, Radicvm Vvarvm, Vinorvm, Carnivm Et iusculorum, quae corpus clementer purgent, & varijs morbis, absque vulla noxa & nausea, blandè succurrant. Autore: Antonio Mizaldo [Antoine Mizauld].
|
Mizauld, Antoine |
1577 |
|
|
Kreütterbuch, Darin vnderscheidt, Nammen vnd Würckung der Kreütter, ... . Jtem von den vier Elementen / ... auch ... Brot / Wein / Essig / ... . Jetzund auffs new mit allem fleiß vbersehen / vnd mit vilen nuetzlichen Experimenten gebessert vn[d] gemehret. ... Durch den Hochgelehrten Melchiorem Sebizivm [Melchior Sebisch] ... .
|
Bock, Hieronymus; Sebisch, Melchior |
1577 |
|
|
Instruction vnnd Ordnung deß Neuen Wein vnd Pier auffschlags / wie derselb Anno M.D.LXXVII im Fürstenthomb Obern vnnd Nidern Bayrn / fürgenomen vnd bewilligt ist / auch hinfüron / auff zehen Jar die nechsten eingebracht werden soll.
|
|
1577 |
|
|
Commentatio vinum an mixtum an meracum obnoxiis iuncturarum doloribus magis conveniat.
|
Arlunus, J. Pet. |
1577 |
|
|
Artztgarten. Von Kreutern so in den Gaerten gemeinlich wachsen / vnnd wie man durch dieselbigen allerhand kranckheiten vnd gebrechen eylends heilen sol. Durch Den Hochgelehrten Anthonium Mizaldum [Antoine Mizauld] auß Franckreich erstlich in Lateinischer sprach außgangen. Jetzt Aber neuwlich verteutschet durch Georgen Henisch von Bartfeld; vormals in Teutscher sprach nie gesehen worden.
|
Mizauld, Antoine; Henisch, Georg |
1577 |
|
|
Tractatus de vinea vindemia et vino in quo quae ad vineae tutelam et culturam, vindemiae opus, vinitoris documenta pertinent dilucide explicantur et vini genera proponuntur.
|
Rendella, Prosper |
1579 |
|
|
Siben Bücher Von dem Feldbau / vnd vollkom[m]ener bestellung eynes ordenlichen Mayerhofs oder Landguts. Etwan von Carolo Stephano [d.i. Charles Estienne] vnd Johanne Liebhalto [Jean Liébault] / ... Frantzoesisch beschrieben. Nun aber seines hohen nutzes halben / ... von ... Melchiore Sebizio Silesio, ... inn Teutsch gebracht.
|
Estienne, Charles; Liébault, Jean; Sebisch, Melchior |
1579 |
|
|
Zwey Schoene Newe Lieder / Das Erst / Vinum que pars, verstehst du das etc. Das Ander / Darumb das ich gern gehe zum Wein ... .
|
|
1580 |
|
|
Weinbuechlin. Ein Neüwe vnnd huebsche bewerte kunst / wie man die Wein erhalten soll / vnd dem bresthafftigen abgefalnen Wein wider helffen. Allen Kueffern vn[d] Kellermeystern fast nutzlich zu gebrauchen vnd zuwissen. Durch Martin Grewlich von Tuebingen / Kueffer vnd Kellermeyster zu Maulbrunn. Hiebey ist auch gesetzt ein schoene vnnd bewerete kunst / wie man guten Esszig machen soll / auß Wein vnd Bier / [et]c.
|
Greulich, Martin |
1580 |
|
|
Siben Buecher Von dem Feldbau / vnd vollkom[m]ener bestellung eynes ordenlichen Meyerhofs oder Landguts. Etwann von Carolo Stephano [d.i. Charles Estienne] vnd Johanne Liebhalto [Jean Liébault] / ... Frantzoesisch beschrieben. Nun aber seines hohen nutzes halben / ... von ... Melchiore Sebizio Silesio, ... inn Teutsch gebracht.
|
Estienne, Charles; Liébault, Jean; Sebisch, Melchior |
1580 |
|
|
Newe vnd Gruendtliche bewerte kunstuecklin / wie man die Wein erhalten sol: vnnd den bresthafftigen abgefallnen Weinen widerhelffen / allen Kieffern vnnd Kellermeistern sehr gut vnd nuetzlich zu wissen. Auch wie man gewuertzte / vnnd mancherley Kreutter wein / vnnd guten Eßig auß Wein vnd Bier machen sol. Durch Alexen Drinckwein Kellermeister des Stieffts Meyntz.
|
Drinckwein, Alex |
1580 |
|
|
Kreütterbuch, Darin vnderscheidt, Nammen vnd Würckung der Kreütter / Stauden / ... . Jtem von den vier Elementen / ... auch ... Brot / Wein / Eßig / ... . Jetzund zum Andern mal / auffs new mit allem fleiß vbersehen / vnd mit vilen nuetzlichen Experimenten gebessert vnd gemehret. ... Durch den Hochgelehrten Melchiorem Sebizivm [Melchior Sebisch].
|
Bock, Hieronymus; Sebisch, Melchior |
1580 |
|
|
Historia Vitis Viniqve: Et Stirpivm Nonnvllarvm aliarvm. ... Auctore Remb. Dodonaeo ... .
|
Dodonaeus, Rembertus |
1580 |
|
|
Siben Bücher Von dem Feldbau vnd Ackerwerck / darinnen nach laengs / vnd mit allem fleiß von allem dem jenigen gehandelt wirdt / so eynem jeden / der sich desselbigen vnterfangen will / oder auff dem Land wohnet / zu wissen dienstlich vnd notwendig ist / neben vilen anderen herzlichen Kuensten so darzu dienstlich. Etwan durch den Edlen vnd Vesten Herren Africum Clementem von Padua / inn Welscher Sprach beschriben / vnd auff eyn jede Landsart gerichtet / ... Nun aber durch Hieremiam Martium ... Hoch vnd Niderstands zu gutem inn gemeyne Teutsche Sprach gebracht / vnd mit grossem fleiß transferiert.
|
Clemente, Africo |
1580 |
|
|
Ein new Kochbuch / ... . Sampt einem gruendtlichen Bericht / wie man alle Wein vor allen zufaellen bewaren / die bresthafften widerbringen / Kraeuter vnd andere Wein / Bier / Essig / vnd alle andere Getraenck / machen vnd bereiten soll / daß sie natuerlich / vnd allen Menschen vnschaedtlich / zu trincken seindt.
|
Rumpolt, Marx |
1581 |
|
|
[Koch- und Kellermeisterei]. Koch vnd Kellermeisterey. Von allen Speisen vnd Getraencken / viel guter heimlicher kuenst / Auch wie man Lattwergen / Salsen / Confect / Conseruen / vnd Einbeytzung machen soll / Von mancherley Fruechten / Blumen / Kraeutern / vnd Wurtzeln / Einem jeden im Hauß sehr nothwendig vnd nuetzlich zugebrauchen. Jetzund von neuwem wider ersehen / vnd mit lustigen Figuren durchauß gezieret.
|
|
1581 |
|
|
[Koch- und Kellermeisterei]. Koch vnd Kellermeysterey / von allen Speisen vnd Getrencken / vil guter heymlicher Kuenste / Auch wie man Latwergen / Salsen / Confect / Conseruen / vnd Einbeytzung machen soll / von mancherley Fruechten / Blumen / Kreutern vnd Wurtzelen / einem jeden im Hauß sehr notwendig vnd nuetzlich zu gebrauchen.
|
|
1581 |
|
|
Ein nutzliches Buechlein von Mancherleyen künstlichen wassern / oelen vnnd weinen / jetzt neuwlich inn Teutsch gebracht / durch Doctor Hanß Jacob wecker / ... . .
|
Wecker, Johann Jacob |
1581 |
|
|
Kunststücke, wie man den Wein erhalten soll.
|
Drinckwein, Alex |
1581 |
|
|
Gruendliche vnd Nuetze / auch Nothwendige Beschreibung der Weinhawer vnd Byerbrewer Practick / vnnd der gantzen Kellermeisterey Kunst. Das ist. Wie man den Wein bawen / Auch allerley Getraid zum Byer brewen Multzen [e]tc.: ... JTem von Natur. Art / Eigenschafft / Vnderscheid vnnd Wirckung / auch allerley Nutz vnd schaden des Weins vnd Byers vnd derselben Materien, Wie man auch allerley guette Kreütter Wein vnd Byer Jtem Wein vnd Byer Essich machen / Auch fuer vnd zuwo man dieselben brauchen soll. ... Durch Christophorum Kobrer Carintium.
|
Kobrer, Christoph |
1581 |
|
|
Von dem schweren Mißbrauch des Weins / darin vermeldet wirdt / wie wir Gott so hoechlich erzuernet / vnd er vns so hart gestraffet hat: Auß H. Schrifft vnd Exempeln der Heiden / Darauß wir lehrnen Maeßigkeit an zunemmen / dargegen Trunckenheit / als das hoechste laster vnd grewel Gottes zuuermeiden. In Reymen Weiß gestelt / Durch Justum Moyß Pfarherrn zu Haßmannshausen.
|
Moyß, Justus |
1581 |
|
|
Ein new Kochbuch / ... . Sampt einem gruendtlichen Bericht / wie man alle Wein vor allen zufaellen bewaren / die bresthafften widerbringen / Kraeuter vnd andere Wein / Bier / Essig / vnd alle andere Getraenck / machen vnd bereiten soll / daß sie natuerlich / vnd allen Menschen vnschaedtlich / zu trincken seindt.
|
Rumpolt, Marx |
1581 |
|
|
Koch vnd Kellermeisterey / Daraus man alle Heimligkeit deß Kochens zu lernen hat / von allen Speissen wie man sie bereiten sol / sampt eines jeden essens wirckung vnd natur zu auffenthaltung der gesundheit / Jetzundt erst an tag geben Durch Meister Sebastian N. Roem. Key. May. gewesener Mundkoch. Auch wie man gute Wein Bier vnd Essig ziehen / halten / widerbringen / vnd mit allerhand Kreutern zur gesundheit bereiten vnd gebrauchen sol / dergleichen vor nie gedruckt.
|
Sebastian, Meister |
1581 |
|
|
Ein sehr Kunstlichs vnnd nutzliches Kochbuch, vormale nye so leicht, Mannen vnnd personen, von jnhen selbst zu lernen, inn Truck verfatzt / vnd auszgangen ist, Artlich in acht Bücher getheilt, sampt etlichen fast nutzen bewerten Hausznotturften oder Künsten. Auch wie man Essig machet vnnd wein gut behelt. Balthazar Staindl von Dillingen..
|
Staindl, Balthasar |
1582 |
|
|
Neünhundert Gedaechtnußwuerdige Geheimnuß vnnd Wunderwerck / Von mancherley Kreutern / Metallen / Thieren / Voegeln vnd andern natuerlichen Kuensten vnd Historien. Erstlich durch ... Antonium Mizaldum [Antoine Mizauld] auß Frankreich in Latin zusammen getragen. Jetzt aber newlich allen Kunstliebende[n] zu nutz vnd gut / auch besser erklaerung / in Hochdeutsche sprach gebracht durch Georgium Henisch von Bartfeld [Georg Henisch]. ...
|
Mizauld, Antoine; Henisch, Georg |
1582 |
|
|
New Feldt vnd Ackerbaw / ... Mehr / wie vnd an welchem ort nach jeder Landschafft art vnd gelegenheit Weinwachs zu zeugen / mit gebuerlicher arbeit jeder zeit Jars / vernuenfftig zu warten. Neben eingefuehrter vollkommener Kellermeisterey / wie alles vnd jedes Getraenck nach notturfft geschicklich zu versehen. ...
|
Crescentiis, Petrus de |
1583 |
|
|
Sommer Feldbaw / Kurtze vnd eigentliche Verzeichnues / wie vnd zu welcher zeit das Feldt recht zubestellen / der Wein zu zeugen vnd fortzulegen / Auch alle Fruechte vnd Gartengewechs am besten zu Seen vnd auszustecken / ... Durch Thobiam Mollerum [Tobias Moller].
|
Moller, Tobias |
1583 |
|
|
Sommer Feldbaw / KVrtze vnd eigentliche Verzeichnues / wie vnd zu welcher zeit das Feldt recht zubestellen / der Wein zu zeugen vnd fortzulegen / Auch alle Fruechte vnd Gartengewechs am besten zu Seen vnd auszustecken / ... Durch Thobiam Mollerum [Tobias Moller].
|
Moller, Tobias |
1583 |
|
|
Ein Büchlein vom Zutrinncken, Weilandt von dem Wolgebornen Herrn Johann von Schwartzenberg vnd Hohenlandsperg/ beschrieben/ im Jar/ 1512. Jetzundt vffs new mit sch[oe]nen Figuren vnd Vorreden gezieret/ [et]c. Anno 1584.
|
Schwarzenberg, Johann von |
1584 |
|
|
Villae Joannis Baptistae Portae [Giovanni Battista della Porta], Neapolitani, libri XII: ... [Liber] 7: Vinea ... .
|
Della Porta, Giovanni Battista |
1584 |
|
|
Wein Buechlin: Lustige vnd Summarische Beschreibung / der Namen / Artten / Kraefften / vnnd eygenschafften / fast aller deren Wein / Welche sonderlich inn Teutschland wachsen / Darein gefüehert / vnd also darinn bekant werden. Jn verstaendtliche Reimen verfasset / vnd durch Samuelem Dilbaum / ... in den Truck verferttigt.
|
Dilbaum, Samuel |
1584 |
|
|
Hierampelos. Das ist: Bericht vom Wein-Baw / das er mit all seinen angehoerigen vnd verwandten stuecken in heiliger Goettlicher Schrifft wol bekandt. Allen / So die Weinberge selber bawen / oder aber sich daraus nehren / gantz troestlich / Auch sonsten meniglichen nuetzlich zu lesen. Durch M. Georgium Horn.
|
Horn, Georg |
1585 |
|
|
Newe vnd Gruendtliche bewerte Kunstuecklin / wie man die Wein erhalten sol: vnd den bresthafftigen abgefallnen Weinen wider helffen / allen Kieffern vnd Kellermeistern sehr gut vnd nuetzlich zu wissen. Auch wie man Gewuertzte / vnnd mancherley Kreutter wein / vnd guten Eßig auß Wein vnd Bier machen sol. Durch Alexen Drinckwein Kellermeister deß Stieffts Meyntz.
|
Drinckwein, Alex |
1585 |
|
|
EJn sehr kuenstlichs vnnd nutzliches Kochbuch / vormals nye in so leicht / Mannen vnd Frawen personen / von jnen selbst zu lernen / in Truck verfaßt vnd außgangen ist / Artlich in acht Buecher getheilt / sampt etlichen fastnutzen bewerten Haußnottuerfften oder kuensten. Auch wie man Essig machet / vnnd Wein gut behelt. Balthasar Staindl von Dillingen.
|
Staindl, Balthasar |
1586 |
|
|
Fuenffzehn Buecher VOm Feldbaw / vnnd recht vollkom[m]ener wolbestellung eines bekoem[m]lichen Landsitzes / ... . Etwann von Carolo Stephano [d.i. Charles Estienne] vnnd Johanne Liebhalto [Jean Liébault] ... . Jetzt aber / mit vielfaeltigen Hohnuetzlichen Zusaetzen vermehret .. .
|
Estienne, Charles; Liébault, Jean |
1587 |
|
|
Kreütterbuch, Darin vnderscheidt, Nammen vnd Würckung der Kreütter, ... . Jtem von den vier Elementen / ... auch ... Brot / Wein / Essig / ... . Jetzund zum Andern mal / auffs new mit allem fleiß vbersehen / vnd mit vilen nützlichen Experimenten gebessert vnd gemehret. ... Durch den Hochgelehrten Melchiorem Sebizivm [Melchior Sebisch].
|
Bock, Hieronymus; Sebisch, Melchior |
1587 |
|
|
KunstBuechlein. Wie man kuenstlich die Weine halten / vnd fuer allen Zufaellen bewahren / den brechhafftigen vnd abgefallenen Wein / widerumb zu recht bringen / allerley Kraeuter vnd gewuertzte Wein / Bier vnd WeinEssig machen soll. ... . Zusammen gezogen / verbessert / vnd zum andernmal ausgangen.
|
Helmreich, Andreas |
1587 |
|
|
Ein new Kochbuch / ... . Sampt einem gruendtlichen Bericht / wie man alle Wein vor allen zufaellen bewaren / die bresthafften widerbringen / Kraeuter vnd andere Wein / Bier / Essig / vnd alle andere Getraenck / machen vnd bereiten soll / daß sie natuerlich / vnd allen Menschen vnschaedtlich / zu trincken seindt.
|
Rumpolt, Marx |
1587 |
|
|
Opvscvlvm [Opusculum] De Vite Vinifera Eivsqve Partibvs. In quo tùm Vinorvm tùm Aceti tum etiam passularum differentia, vsus, substantia, complexio, vires, & medicamenta complura eaq[ue]; optima quàm breuissimè traduntur: Conscriptvm a Iacobo Horstio.
|
Horst, Jacob |
1587 |
|
|
Vinea Domini. Cum breui descriptione sacramentorum, et Paradisi, Limbi, Purgatorij atque inferni, ... . Per Lavrentivm Petium de Colonia. ...
|
Petius, Laurentius; Pezzi, Lorenzo |
1588 |
|
|
Kunstbuechlein. Wie man die Weine halten / vnd fuer allen zufellen bewaren / Den brechhafftigen vnd abgefallenen Wein / widerumb zu recht bringen / Allerley Kreuter vnd Gewuertzte Wein / Bier vnd Weinessig machen sol. Zusammen gezogen aus den fuernembsten Buechern ... .
|
Helmreich, Andreas |
1588 |
|
|
Petrvs CiacconivsToletanvs De Triclinio Romano Fvlvi Vrsini Appendix.
|
Ciacconius, Petrus |
1588 |
|
|
Ivuliani Palmarii [Julien Le Paulmier]: De Vino Et Pomaceo lib. 2.
|
Le Paulmier, Julien |
1588 |
|
|
EEneuwerte vnnd verbesserte Jnstruction vnnd Ordnung / des Wein vnd Bier Auffschlags / wie derselb Anno M.D.Lxxxviij. im Fuerstenthumb Obern vnd Nidern Bayrn / auff Sechs nacheinander volgende Jar continuirt / erstreckt vnd bewilliget worden ist.
|
|
1588 |
|
|
Weinthewre / Oder Bericht auß Gottes Wort / woher vnd auß was Vrsachen / dise jetzige Weinthewrung entstanden / auch wie dieselbige abzustellen / [et]c. geprediget durch Mosen Pflachern ... .
|
Pflacher, Moses |
1589 |
|
|
[Küchenmeisterei]. [Koch- und Kellermeisterei].
|
|
1590 |
|