40571 Treffer
—
zeige 51 bis 150:
|
|
|
|
|
|
[Küchenmeisterei]. Kuchemaistrey.
|
|
1507 |
|
|
[Küchenmeisterei]. Küchenmeisterey.
|
|
1507 |
|
|
Tractatulus de vini conservatione valde utilis ad egritudines evitandas.
|
|
1509 |
|
|
[De vinis, deutsch]. DJser Tractat helt yn von bereytung der wein zu gesuntheyt vnnd nutzbarkeyt der menschen. [Übersetzer: Wilhelm von Hirnkofen.]
|
Arnoldus, de Villa Nova |
1512 |
|
|
De spirituali vinea siue religionis profectu: necnon de perfectiore nouitiorum institutione tractatuli duo. [Verfasser: Tilmannus von Dülmen].
|
Tilmannus von Dülmen, ... |
1513 |
|
|
Dialogismus Hieronymi Emser de origine propina[n]di vulgo compotandi: & an sit toleranda compotatio in rep. bene instituta nec ne.
|
Emser, Hieronymus |
1513 |
|
|
Khelnerbuech / oder Weinmaisterey. Ein guter Tractat von beraittung / erhaltung /vnd wider zu recht bringung / des Weins / Biers vnd Essichs / von wort zu wort auß dem Latein verteutscht. [Hrsg. von] Hieronymus Emser.
|
Emser, Hieronymus |
1513 |
|
|
[Küchenmeisterei]. Kuchemaistrey.
|
|
1513 |
|
|
Khelnerbuech / oder Weinmaisterey. Ein guter Tractat von beraittung / erhaltung / vnd wider zu recht bringung / des Weins / Biers vnd Essichs / von wort zu wort auß dem Latein verteutscht. [Hrsg. von] Hieronymus Emser.
|
Emser, Hieronymus |
1513 |
|
|
[De vinis, deutsch]. Ain loblicher Tracktat von beraytung vnd brauchung der wein zu gesunthayt der menschen. [Übersetzer: Wilhelm von Hirnkofen.]
|
Arnoldus, de Villa Nova |
1514 |
|
|
[Küchenmeisterei]. Kuchenmeisterey.
|
|
1516 |
|
|
Khelnerbuech / oder Khellermaisterey: ein gueter Tractat von beraittung / erhaltung / vnd wider zu recht bringung / des Weins / Biers vnd Essichs / von wort zu wort auß dem Latein verteutscht. [Hrsg. von] Hieronymus Emser.
|
Emser, Hieronymus |
1517 |
|
|
Opusculum De Laudibus & uituperio Vini & Aquae.
|
Cybeleus, Valentinus |
1517 |
|
|
Khelnerbuech / oder Khellermaisterey: ein gueter Tractat von beraittung / erhaltung / vnd wider zu recht bringung / des Weins / Biers vnd Essichs / von wort zu wort auß dem Latein verteutscht. [Hrsg. von] Hieronymus Emser.
|
Emser, Hieronymus |
1517 |
|
|
Von dem nutz der ding die in aeckeren gebuwt werde[n].
|
Crescentiis, Petrus de |
1518 |
|
|
[De vinis, deutsch]. HJe nach so volget ein loblicher Tractat ... Arnoldi denoua villia / ... Der schribt hie in disem buechlin / von bereytung d' wyn zu gesuntheit vnd nutzbarkeit der menschen. [Übersetzer:] Wilhelm vo[n] Hirnkoffen genant Renwart [Wilhelm von Hirnkofen].
|
Arnoldus, de Villa Nova |
1519 |
|
|
[Küchenmeisterei]. Kuchen meisteri.
|
|
1519 |
|
|
Das buch zu distillieren die zusamen gethonen ding, composita genant / ... vnd das buch Thesaurus pauperu[m] / ... von ... Iheronymo Brunschwick [Hieronymus Brunschwig] uff geklubt vnd geoffenbart / ... .
|
Brunschwig, Hieronymus |
1519 |
|
|
AJns Erbern Rats der Stat Nueremberg [Nürnberg] bestendig warhafft verantwortung vndterricht vnd erpieten gegen dem vnbewerlichen des durchleuchtigen hochgebornen Fürsten Marggraf Cazimirus zu Brandenburg außschreiben verschyner tag / des newen seiner durchleuchtigkeit Weinzolßhalben neben vil vnerlichen schmelichen vnd scharpffen beschuldigungen bestelter verretterey vnd mordprennens wider einen Rate offenlich gedruckt vnd außgangen.
|
|
1519 |
|
|
Der weinfrohe Poststempel.
|
Czernek, H. |
1521 |
|
|
[De vinis, deutsch]. DJser Tractat helt yn von bereytung der wein / zu gesundtheit vnd nützbarkeit der menschen. Vnd wie man gutten essick machen sol. [Übersetzer:] Wilhelm vo[n] Hirnhoffen gena[n]t Renwart [Wilhelm von Hirnkofen].
|
Arnoldus, de Villa Nova |
1522 |
|
|
Aine hübsche Neüwe Weynrechnung / was das Fuder / Aymer / Ymi / vnd Maß / so alle Jar vnd zeyt / sich im kauff betrifft / außgerechnet / nach dem Guld[e]n: Halben / Orth / vnnd Schilling / auch byß auff den Zehenden tayl aynes hellers. / vor nye außgangen / mänigklichem zugebrauchen / vn[d] zu nutz wie Nach / volget.
|
|
1525 |
|
|
Die Wirt zu Augspurg betreffend / von wegen der wein / haltens / vnd außschenkens [et]c. Actum auff den Achten tag Decembris Anno [et]c. XXVIII.
|
|
1528 |
|
|
[Küchenmeisterei]. Kuchenmaysterey.
|
|
1529 |
|
|
[De vinis, deutsch]. Dyser tractat helt in[n] von berayttung der Wein / zu gesundthait vnnd nutzbarkeit der menschen. Vnnd wie man guten Essick machen sol. Durch Doctorem Arnolphum de Villa Noua. [Übersetzer:] Wilhelm von Hirnhoffen genantt Renwart [Wilhelm von Hirnkofen].
|
Arnoldus, de Villa Nova |
1529 |
|
|
[De vinis, deutsch]. Dyser tractat helt in[n] von berayttung der Wein / zu gesundthayt vnnd nutzbarkeit der menschenn. Vnnd wie man gutten Essick machen sol. Durch Doctorem Arnolphum de Villa Noua. [Übersetzer:] Wilhelm von Hirnhoffen genant Renwart [Wilhelm von Hirnkofen].
|
Arnoldus, de Villa Nova |
1530 |
|
|
Ein hübscher spruch von dem edlen weyn [Wein].
|
|
1530 |
|
|
Ein Schoens buchlein / von bereytung der wein vnd bier / zu gesundtheit vnd nutzbarkeit der menschen. Vnd wie man guten essick machen sol. [Verfasser: Arnoldus de Villa Nova.]
|
Arnoldus, de Villa Nova |
1530 |
|
|
Ein Schoens buchlein / von bereitung der wein vnd bier / zu gesundtheit vnd nuetzbarkeit der menschen. Vnd wie man guten essick machen sol. [Verfasser: Arnoldus de Villa Nova].
|
Arnoldus, de Villa Nova |
1530 |
|
|
Ein Schoens buchlein / von bereytung der wein vnd bier / zu gesundtheit vnd nutzbarkeit der menschen. Vnd wie man guten essick machen sol. [Verfasser: Arnoldus de Villa Nova].
|
Arnoldus, de Villa Nova |
1530 |
|
|
Ein schoen buchlein / von bereitung der wein vnd bier / zugesundheit vnd nutzbarkeit der menschen. Vnd wie man auch guten essick machen sol. [Verfasser: Arnoldus de Villa Nova.]
|
Arnoldus, de Villa Nova |
1530 |
|
|
[De vinis, deutsch]. VOnn bereytung vund brauch der Wein des ... Arnoldi de Villa Noua ... auß dem Latein in[n] Teutsche sprach gesetzt von ... Wilhelm von Hirnkofen.
|
Arnoldus, de Villa Nova |
1530 |
|
|
[Küchenmeisterei]. Kuchen meisterey. Ein schon nutzlich buchlein von bereitung der speis / zu gesundheit vnd nutzbarkeit der menschen.
|
|
1531 |
|
|
[Küchenmeisterei]. Kuchen maysterey.
|
|
1531 |
|
|
Eiñ getrewe/ vleissige vnd ehrliche Verwarnung/ Widder das hesliche laster der Trunckenheit/ durch Doctor Heinrich Stromer von Aurbach/ den Eldern/ auff ein disputation gestellet. Vnd durch Georgium Spalatinum gedeudscht.
|
Auerbach, Heinrich; Spalatin, Georg |
1531 |
|
|
Von dem grewlichenn laster der Trunckenheit so inn disen letsten zeytenn erst schier mit den Frantzosen auffkom[m]en / Was füllerey / sauffen vnnd zutrincken / für jamer / vnrath / Schaden ser seel vnnd des leibs / auch armut vnd schedlich not anricht / vnd mit sich bringet. Vnd wie dem vbel zurathen wer / gruntlicher bericht vnd ratschlag / auß goetlicher geschrifft / durch Sebastian Franck.
|
Franck, Sebastian |
1531 |
|
|
[Koch- und Kellermeisterei]. Von Speisen Natürlichen vnd Kreuter Wein / aller verstandt. Uber den zusatz vieler bewerter künst / in sonders fleissig gebessert vnd corrigirt. Auß Apitio. Platina. Varrone. Bapt. Fiera &c.
|
|
1531 |
|
|
Von dem grewlichenn laster der trunckenheit so in disen letstenzeiten erst schier mit den Frantzsosen auffkom[m]en / Was füllerey / sauffen vnd zutrincken / für jamer / vnrath / Schaden der seel vn[d] des leibs / auch armut vnd schedlich not anricht / vnd mit sich bringt. Vnd wie dem vbel zu raten wer / gruntlicher bericht vnd ratschlag / auß goetlicher geschrifft / durch Sebastian Franck.
|
Franck, Sebastian |
1531 |
|
|
Vonn dem grewlichen laster der trunckenheit / so in disen letsten zeiten erst schier mit den Frantzosen auffkom[m]en / Was füllerey / sauffen vn[d] zutrincken / für jamer vnd vnradt / schaden der seel vn[d] des leibs / auch armut vn[d] schedlich not anricht / vn[d] mit sich bringt. Vn[d] wie dem vbel zu rathe[n] wer / grundtlicher bericht vn[d] ratschlag / auß goetlicher geschrifft.
|
Franck, Sebastian |
1531 |
|
|
Von dem grewelichen laster der trunckenheit / so in[n] disen letsten zeiten erst schier mit de[n] Franzosen auffkom[m]en / Was füllerey / sauffen vn[d] zutrincken / für jam[m]er vn[d] vnrath / schaden der seel vnd deß leybs / auch armut vn[d] schedlich not anricht / vn[d] mit sich bringt. Vn[d] wie dem vbel zu raten wer / grundtlicher bericht vnd rathschlag auß goetlicher geschrifft.
|
Franck, Sebastian |
1531 |
|
|
Petrus de Crescentijs Vom Ackerbaw / Erdtwucher / vnd Bawleüte[n]. Von natur / art / gebrauch vnd nutzbarkeit aller gewechsz / Früchten / Thyeren /sampt allem dem so dem Menschen dyenstlich in speyz / vnd Artzeneyung. ... .
|
Crescentiis, Petrus de |
1531 |
|
|
[De vinis, deutsch]. Ain löblicher vn[d] nützlicher Tractat: Uon Beraitu[n]g vn[d] brauchung der wein / Wie er gesamelt vnnd erkennt / daß er nit brüchig oder zerstoerlich / vnnd so er yetz gebrochen / widerumb zu krafft gebracht werd. Wie vnd wen[n] er abgelassen / vnd verwandelt werden mag / im geschmackh / vnd in gestalt der farb. Auch wie der gesotten wein / vn[d] ander tranck / mit Specereyen / Gewürtze[n] vn[d] kreüter gemacht werde[n] soll / zu artzney vnd gesundthait der mennschen. Jtem von Essich / wie der natürlich vnd subtil zuberaitten / ... sey. Gemacht durch Arnoldum / de noua villa / ... .
|
Arnoldus, de Villa Nova |
1532 |
|
|
70 Jahre 'Großer Ring' in Trier. Ein Beitrag zur Weingeschichte von Mosel-Saar-Ruwer.
|
Bartsch, Gerhard |
1533 |
|
|
Wein und Kultur - Wein ist Kultur.
|
Cech, Peter |
1533 |
|
|
Ordnung der Weiñzierl Hawer vnd annder weiñgartleüt.
|
|
1534 |
|
|
Weinbuchlein. Ein Kunstreich vnd bewert Buchlein von allerley wein wie man die bereyten / halden / vnd jnen so sie sich verstossen oder brechen / helffen soll. Wie man guthen wein vnd Bier essig machen vnd halden soll. ...
|
|
1535 |
|
|
Io. Baptitstae Confalonerii ... de Vini natura, eiusq[ue] alendi ac medendi facultate, modis omnibus absolutissima disquisitio.
|
Confalonieri, Giovanni Battista |
1535 |
|
|
Clarissimi Philosophi ac medici Joannis Baptiste Confalonerii Veronensis, de vini natura disputatio.
|
Confalonieri, Giovanni Battista |
1535 |
|
|
De vino et facultatibus vini ... .
|
Fumanelli, Antonio |
1536 |
|
|
[Kellermeisterei]. Kellermeisterey. Gruntlicher bericht / wie man alle Wein / teutscher vnd waelscher landen / vor allen zufaellen bewaren / die bresthafften widerbringen / Medt / Bier / Essig / kreuterwein vn[d] all andre getraenck / machen sol. Das die natuerlich vnd allen menschen vnschedlich zutrincken sind. Gezogen vß den fuernemsten buechern natuerlicher kuensten / mit solchen stucken bewerth / dergleichen im[m] Truck vorhin nie außgangen.
|
|
1536 |
|
|
[Kellermeisterei]. Kellermaisterey. Gründtlicher bericht / wie man alle Wein / Teutscher vn[d] Welscher landen vor allen zufaellen bewaren / die bresthafften widerbringen Medt / Bier / Essig / kreuterwein vn[d] all andre getraenck machen sol. Das die natürlich vn[d] allen menschen vnschedlich zutrincken sind. Gezogen auß den fürnemesten büchern natürlicher künsten / mit solche[n] stucken bewert / dergleichen im truck vorhin nie außgangen.
|
|
1536 |
|
|
Symposium de vinis.
|
Praefectus, Jacobus |
1536 |
|
|
Antonii Fumanelli Veronensis Commentarium de vino, et facultatibus vini deque quorundam quaesitorum dissolutione.
|
Fumanelli, Antonio |
1536 |
|
|
Vinetum, in quo varia vitium, uvarum vinorumque antiqua latina vulgariaque nomina item ea, quae ad vitium ... culturam ab antiquis expressa sunt ... continentur.
|
Estienne, Charles |
1536 |
|
|
[Koch- und Kellermeisterei]. Koch vnd Kellerei von allenn speisen vnd getraencken / vil gutter kuenst / Sampt etlichen Notartzneien / Ein nützes büchlin ... .
|
|
1537 |
|
|
Vinetum. In quo varia vitium, uvarum, vinorum, antiqua, Latina, vulgariáque nomina: Item ea quae ad vitium consitionem ac culturam ab antiquis rei rusticae scriptoribus expressa sunt, ac benè recepta vocabula, nostrae consuetudini praesertim commoda, breui ratione continentur. [Verfasser: Stephanus, d.i. Charles Estienne.]
|
Estienne, Charles |
1537 |
|
|
[Kellermeisterei]. Kellermeisterey. Gruntlicher bericht / Wie man alle Wein teutscher vnd welscher landen / vor allen zufaellen bewaren / die bresthafften widerbringen / Medt / Bier / Essig kreuter wein / vnd all andre getraenck / machen sol. Das die natürlich vnd allen menschen vnschedlich zutrincken sind. Gezogen vß den fürnemsten buechern natürlicher künsten. Jetzt vff ein newes wider getruckt / gemert / vnd bessert / auff das aller fleissigst.
|
|
1537 |
|
|
Eyn newe KEllermeysterei Arnoldi de Villa Noua / zu lieb vnnd wolgefallen der Statt Nurenberg / von Wilhelm Renwart verteutscht / vnd jtzundt von newem gebessert / auch gemert / wie man aller Landen weinen schaden widerkern / Darzu / wie man Medt / Bier / Essig vnd artznei wein machen sol.
|
Arnoldus, de Villa Nova |
1537 |
|
|
[Kellermeisterei]. Kellermaisterey. Gründtlicher berichte / wie man alle Wein / Teutscher vn[d] Welscher landen / vor allen zufaellen bewaren / die bresthafften widerbringen Medt / Bier / Essig / kreüterwein / vn[d] all andre getraenck machen sol. Das die natürlich / vn[d] alle[n] menschen vnschedlich zutrincken sind / Gezogen auß den fürnemesten buechern natürlicher künste[n] / mit solche[n] stucken bewert / degleiche[n] im[m] truck vorhin nie außgangen.
|
|
1537 |
|
|
Die Kunst wie man recht trincken soll nit daß man Tag und Nacht werd voll. Die Biecher Vincentij Obsopei: Vonn der kunst zu trincken/ auß dem latein in unser teutsch sprach transferiert/ durch Gregorium Wickramm Gerichtsschreiber zu Colmar.
|
Opsopoeus, Vincentius; Wickramm, Georg |
1537 |
|
|
Kulturgeschichte der Weingärung.
|
Pohl, Horst |
1538 |
|
|
Künstlich trincken. EYn Dialogus von Künstliche[m] vnd hoeflichem / Auch vihischen vnd vnzüchtigem trincken. Jtem Was nutz vnd schad auß beden teylen entspring vnd herkum. Auch mit was gaben / (Gott Bachus) die seinen begabet vnd belont. ...
|
Schertlin, Leonhart |
1538 |
|
|
Künstlich trincken. Eyn Dialogus von Künstliche[m] vnd hoeflichem / Auch vihischem vnd vnzüchtigem trincken. Jtem Was nutz vnd schad auß beden teylen entspring vnd herkum. Auch mit was gaben / (Gott Bachus) die seinen begabet vnd belont. ...
|
Schertlin, Leonhart |
1538 |
|
|
... De ligni sancti multiplici medicina, & uini exhibitione, libri quatuor .. .
|
Ferri, Alfonso |
1538 |
|
|
[Kellermeisterei]. Kellermeisterey. Grüntlicher bericht / Wie man alle wein Teütscher vn[d] Welscher landen / vor allen zufaellen bewaren / die bresthafften widerbringen / Medt / bier / essig / kreüter wein / vn[d] all andere getraenck machen soll. Das die natürlich vnd allen menschen vnschedlich zutrincken seyen. Gezogen auß den fürnemsten buechern natürlicher künsten. Jetz vff ein newes wid getruckt / gemert / vn[d] bessert auff dz aller fleissigst.
|
|
1538 |
|
|
[Koch- und Kellermeisterei]. Koch vnd Kellerei / von allen speisen vnnd getraencken / vil gutter künst / Sampt etlichen Notartzneien / Ein nützes büchlin / ... .
|
|
1539 |
|
|
[De vinis, deutsch]. Dyser tractat helt in von berayttung der Wein, zu gesundthayt vnnd nutzbarkeit der menschen. [Übersetzer: Wilhelm von Hirnkofen.]
|
Arnoldus, de Villa Nova |
1539 |
|
|
[Kellermeisterei]. Kellermaisterey. Grüntlicher bericht / wie man alle wein / Teütscher vnnd Welscher landen / vor allen zufaellen bewaren / die bresthafften widerbringe[n] / Medt / Bier / essig / kreüterwein vnd alle andre getranck machen soll. ... Jetzt auff ein news wider getruckt / gemert / vn[d] bessert auff das aller fleissigst.
|
|
1539 |
|
|
... de ligni sancti multiplici medicina, & vini exhibitio[n]e, libri quatuor ... .
|
Ferri, Alfonso |
1540 |
|
|
[De vinis, deutsch]. Ain loblicher vn[d] nützlicher Tractat Von Beraitung vnd brauchung der wein / Wie er gesamelt / vnd erkennt / daß er nit brüchig oder zerstoerlich / vnd so er yetz gebrochen / widerumb zu krafft gebracht werd: Wie vnd wenn er abgelassen / vnd verwanndelt werden mag / im geschmack / vnd in gestallt der farb. Auch wie der gesoten wein / vn[d] ander tranck / mit Specereyen / Gewürtz vnd kreüter gemacht werden soll / zu aertzney vnd gesundthait der mennschen. ... Gemacht durch Arnoldu[m] de noua villa. ... [Übersetzer: Wilhalm von Hirnkofen genan[n]t Renchart]. [Wilhelm von Hirnkofen].
|
Arnoldus, de Villa Nova |
1540 |
|
|
Ordnuñg der Weinzierl vnd añderer Weingartleüt in gezirkhen / Gepirgen / Stetten / Maerckhten / Doerffern / vnd Aigen / Khrembs /Stain / Tirnstain / Wochaw / Weissenkirchen / Wesendorf / Spitz / Rossatz / Goetweig / vnd was vnnder dem Goetweig is / Mauttarn / Nußdorf / Hollenburg / Wagram / ... auch anndern zu negst vnnd vmb den Maenhartzperg / vnnd deren den Enn halb vnd herdißhalb der Thuenaw ligenden fleckhen.
|
|
1540 |
|
|
Der vollen brueder orden. Diß Buechlein zeygt an / was der wein würcke inn denen so jhn mißbrauchen. Durch H[ieronymus] Bock.
|
Bock, Hieronymus |
1540 |
|
|
Weinbau am Hang. Entwicklung und Probleme des Weinbaus an Ahr, Mittelrhein, Mosel-Saar-Ruwer und Nahe.
|
Stöhr, Wolfgang |
1542 |
|
|
[Kellermeisterei]. Kellermaisterey. Gründtlicher bericht, wie man alle wein Teütscher vnd Welscher landen, vor allen zufällenn bewaren, die bresthafften widerbringen, Medt, Bier, essig, Kreüterwein machen soll. Gezogen auß den fürnemesten büchern natürlicher künsten. Jetzt auff ein neüwes wider getruckt, gemert ... .
|
|
1542 |
|
|
[Kellermeisterei]. KEllermaisterey. Gründtlicher bericht / wie man alle wein Teütscher vnd Welscher landen / vor allen zufaellenn bewaren / die bresthafften widerbringen / Medt / Bier / essig / kreüterwein vnd all andre getranck machen soll / Das die natürlich / vnd allen menschen vnschaedlich zu trincken sind / Gezogen auß den fürnemestenn buechern natürlicher künsten. Jetzt auff ein neüws wider getruckt / gemert / vnd bessert auff das aller fleissigst.
|
|
1542 |
|
|
Die vol Bruderschafft. Bachus. ... .
|
Schertlin, Leonhart |
1543 |
|
|
NEw Kreüterbuch / in welchem nit allein die gantz histori / das ist / namen / gestalt / statt vnd zeit der wachsung / natur / krafft vnd würckung / des meysten theyls der Kreüter so in Teütschen vnnd andern Landen wachsen / ... .
|
Fuchs, Leonhart |
1543 |
|
|
[Koch- und Kellermeisterei]. Koch vnd Kellerei / von allen Speisen vnd Getraencken / vil gutter künst / Sampt etlichen Notartzneien / Ein nuetzes büchlin / ... .
|
|
1544 |
|
|
Ein künstlichs vnd nutzlichs Kochbuch / vormahlens nie so leycht / Mannen vnd Frawen personen / von jnen selbst zulernen / in Truck verfaßt / vnd außgangen ist / Artlich inn acht Buecher gethaylt / Sampt etlichen fast nutzen bewaehrten Hawßnotturften oder künsten. Auch wie man Essig macht vn[d] Wein gut behelt. Balthasar Staindl von Dillingen..
|
Staindl, Balthasar |
1544 |
|
|
DEr veldtbaw / od[er] das buch von der veldarbeyt / ... . Alles vor tausent jaren von dem Keyser Constantino dem vierdten / in Kriechischer sprach beschriben. Vnd yetz newlich durch D. Michael Herren / auß der Kriechischen in Teütsche sprach vertolmetscht.
|
Cassianus Bassus, ...; Herr, Michael |
1545 |
|
|
[Koch- und Kellermeisterei]. Koch vnd Kellerey / von allen speisen vnnd getraencken / viel guter heimlicher Kuenste / Auch wie mann Latwergen / Confect / Conseruen / vnd einbeitzung machen soll / vonn mancherley Fruechten / Blumen / Kreutern / vnnd Wurtzelen. Einem jeden im Hauß / sehr Nuetzlich zu gebrauchen.
|
|
1545 |
|
|
De Conservanda Bona Valetvdine Opvscvlvm Scholae Salernitanae, ad Regem Angliae uersibus conscriptum, Cum Arnoldi Nouicomensis. Medici & Philosophi celeberrimi breuißimis ac utilißimis enarrationibus. ... Opera & studio Ioannis Curionis, & Iacobi Crellij.
|
Curio, Joannes |
1545 |
|
|
Eyn Newe vnd hübsche bewerte Kunst / wie man die Wein erhalten soll / vnnd den bresthafftigen abgefallen Wein wider helffen / durch Bruder Martin greulich von Tübingen / der ein Küffermeister gewesen zu Maulpronnen offt geprobiert. [Hrsg.] Durch Sebastianum precht / Canonick sanct Gwiden Stifft derselbigen zeit ein Bursirer vnd professz doselbst gewesen / der solchs offt von jme gesehen / vnd in truck lassen kom[m]en.
|
Greulich, Martin; Precht, Sebastian |
1545 |
|
|
[Ein künstlich]s vnd nutz[lichs Kochbuch / vor]mahlens nie so leicht / [Mannen vnd] Frawen personen / von jnen selbst zulernen / inn Truck verfast / vnd außgangen ist / Artlich inn acht Buecher getheylt / Sampt etlichen fast nutzen bewaerten Hawßnotturften oder künsten. Auch wie man Essig macht vn[d] Wein gut behelt. Balthassar Staindl von Dillingen.
|
Staindl, Balthasar |
1545 |
|
|
[Koch- und Kellermeisterei]. Koch- und Kellerei ... .
|
|
1546 |
|
|
Aerarivm Sanitatis, ... . Eivsdem De Vino Ceruisia tractatio.
|
Gazio, Antonio |
1546 |
|
|
[Koch- und Kellermeisterei]. Koch vnnd Kellermeisterey / von allen Speisen vnnd Getraencken / viel guter heimlicher Kuenste / Auch wie mann Latwergen / Salsen / Confect / Conseruen / vnd einbeitzung machen soll / von mancherley Fruechten / Blumen / Kreutern / vn[d] Wurtzelen. Einem jeden im Hauß / sehr Notwendig vn[d] Nuetzlich zu gebrauchen.
|
|
1547 |
|
|
... De ligni sancti multiplici medicina & vini exhibitione libri quatuor ... .
|
Ferri, Alfonso |
1547 |
|
|
Ain Künstlichs vnd nutzlichs Kochbuch / vormalens nie so leicht / Mannen vnd Frawen personen / von jnen selbst zulernen in Truck verfaßt vn[d] außgangen ist / Artlich in acht Bucher gethaylt / sampt etlichen fast nutzen bewaerten Haußnotturften oder künsten. Auch wie man Essig macht / vnnd Wein gut behelt. Balthassar Staindl von Dillingen..
|
Staindl, Balthasar |
1547 |
|
|
Ain Künstlichs vnd nutzlichs Kochbuch / vormalens nie so leicht / Mannen vnd Frawen personen / von jnen selbst zulernen / in Truck verfaßt ... . Balthasser Staindl von Dillingen.
|
Staindl, Balthasar |
1548 |
|
|
[Kellermeisterei]. KEllermaisterey. Gründtlicher bericht / wie man alle wein Teütscher vnd Welscher landen / vor allen zufaellen bewaren / die bresthafften widerbringen / Met / Bier / essig / kreüterwein / vnd alle andere getranck machen soll / Das die natürlich / vnd allen menschen vnschedlich zutrincken seind / Gezogen auß den fürnemesten buechern natürlicher künsten. Jetzt auff ain neüws wider getruckt / gemert / vnd bessert auff das aller fleyssigest.
|
|
1548 |
|
|
Ein Kuenstliches / vnnd nutzliches Kochbuch / vormalens nie so leicht / Mannen vnd Frawen personen / von jnen selbst zu lernen in druck verfaßt vnd außgangen ist / Artlich in acht Buecher getheilt / sampt etlichen fast nutzen bewerten Haußnotturfften oder Kuensten. Auch wie man Essig machet / vnnd Wein gut behelt. Balthaser Steindl / von Dillingen.
|
Staindl, Balthasar |
1549 |
|
|
Eyn Newe vnd hübsche bewerte Kunst / wie man die Wein erhalten soll / vnnd den bresthafftigen abgefallen Wein wider helffen / durch Bruder Martin greulich von Tübingen / der ein Küffermeister gewesen zu Maulpronnen offt geprobiert. [Hrsg.] Durch Sebastianum precht / Canonick sanct Gwiden Stifft derselbigen zeit ein Bursirer vnd professz doselbst gewesen / der solchs offt von jme gesehen / vnd in truck lassen kom[m]en.
|
Greulich, Martin |
1549 |
|
|
Aerarivm sanitatis ... Eivsdem De Vino Et Ceruisia tractatio. ...
|
Gazio, Antonio |
1549 |
|
|
De vini commoditatibus.
|
Lupeius, Alfons |
1550 |
|
|
Methodvs refrigerandi ex vocato vinvm, aqvamqve ac potus quodius aliud genus, cui accedunt uaria naturalium rerum problemata, non minus iucunda lectu, quam necessaria cognitu. Authore Blasio villafranca ... .
|
Villafranca, Blasius |
1550 |
|
|
Von Getrank/ Erstlich des Weins. Complexion/ nutz und schaden. Cap. X.
|
Lobera de Avila, Luis |
1551 |
|
|
[Koch- und Kellermeisterei]. Koch vnnd Kellermeysterey / von allen Speisen vnd Getrencken / viel guter heimlicher Künste / Auch wie man Latwergen / Salsen / Confect / Conseruen / vnd Einbeitzung machen sol / von mancherley Fruechten / Blumen / Kraeutern vnd Wurtzelen / Einem jeden im Hauß sehr notwendig vnd nuetzlich zu gebrauchen.
|
|
1551 |
|
|
DEr veldtbaw / od[er] das buch von der veldtarbeit / ... . Alles zuuor vor tausent Jarn von dem Christliche[n] Keyser Constantino dem vierdten / in Griechische sprach beschribe[n] / vn[d] nachmals im vergangnen XLV. jar durch D. Michael Herre[n] in Tëutsche sprach erstmals verdolmetscht. ... Yetzund aber in disem 51. Jar mit sonderm fleiß von newem widerumb vberlesen / corrigiert / gemehret / vn[d] an vil orten trefflichen gebessert. ... [Verfasser: Cassianus Bassus].
|
Cassianus Bassus, ...; Herr, Michael |
1551 |
|
|
COelum philosophorum. Von heimlichkeit der Natur / das ist / wie man nicht allein auß Wein / sonder auch auß allen Metallen / Fruechten / Fleisch / Eyern / Wurtzlen / Kreutern / vnnd auß viel anderen dingen mehr / sol Distilliern aquam vite / zu erhaltung der gesundheit Menschliches Coerpers / Ein kurtz klares / vnd nuetzlichs Buch / durch fleiß Philippi Vlstadij von Nuermberg / auß Raymundo / Arnoldo de Villa Noua / vnd Alberto Magno / zusamen inns Latein geschrieben / aber jetzundt vonn newem Verteutsch / vnnd die Capitel / welch vorhin gemangelt / hirzu gethan.
|
Ulstad, Philipp |
1551 |
|